Brza pretraga
011 36 57 217
default-logo
Aranžman: Hoteli i apartmani ( sopstveni i minibus prevoz )
Lokacija: Austrija
Cena: od 265 € ( 7 noćenja )
Rezerviši odmah

skijanje_austrija_kreischberg_zima

 • Zimovanje u Austriji pružiće vam nezaboravan užitak skijanja na odlično pripremljenim stazama uz nezaboravan odmor, druženje i zabavu.

  Austrija je svetski poznata skijaška destinacija, gde ćete uživati u dobro uređenim ski stazama, odličnoj ponudi hotela, pansiona i apartmana, termalnim banjama, wellness sadržajima… Pored toga, na raspolaganju su vam vrhunske škole skijanja i bogat après ski program. Sva skijališta u Austriji su podeljena u tri regije: Tirol (Tyrol), Koruška (Kärnten) i Salcburg (Salzburg).

  Bez obzira da li tražite jednostavnije, široke staze za sporiju vožnju i dugačko zavijanje, ili strme staze kojima možete da jurite niz padinu, u ovom skijaškom raju ćete pronaći pravu stvar za sebe. Skijališta u Austriji neće razočarati ni one koji više vole „free style“ skijanje u dubokom snegu. Smeštaj u Austriji odlikuju prostrani apartmani, odlični hoteli sa planinskim šarmom i odličnim spa centrima. S obzirom na blizinu Austrije i evropske autoputeve, vrlo brzo se stiže do svih skijališta ove regije. Bilo da ste skijaš ili samo želite da uživate u zimskoj idili, možete pronaći dovoljno sadržaja u bogatoj vanpansionskoj ponudi i tradicionalnom gostoprimstvu Austrije. Na ovoj stranici pronaći ćete veliki izbor skijališta u Austriji na kojima možete provesti svoj zimski odmor.

  Dolina Gastein se nalazi u sklopu najveće skijaške regije u Austriji – Ski Amade u pokrajini Salzburg.

  Dva najpoznatija centra, Bad Gastein i Bad Hofgastein prostiru se na visinama od 845 m do 2.650 m.

  U dolini Gastein su smeštene i dve najpoznatije termalne banje ove regije: „Felsentherme“ i „Alpen-therme“ u kojima možete da uživate u termalnim bazenima, saunama i raznim masažama. Oba mesta obiluju restoranima, kafićima i prodavnicama.

  Kaprun i Zell am See predstavljaju jedno od najlepših ski centara Austrije. Nalaze se u pokrajini Salzburg na nadmorskoj visini 780 m uz jezero Zell am See i pružaju idealne uslove kako za skijanje tako i za snowboard i skijaško trčanje.

  Skijaške staze se nalaze na 780 do 3.029 m n/v. Skijalište Kaprun omogućava skijanje na glečeru čak i do maja meseca. Prevoz do skijališta je odlično organizovan.

  Mesta su bogata restoranima, barovima, noćnim klubovima i prodavnicama.

  Ski centar Bad Klajnkirhajm prostire se na obroncima planina Nockberge, u okrugu Spittal u regiji Koruška. Skijašima su na raspolaganju preko 103 km uređenih staza među kojima je i najduža staza u Koruškoj, Klammer (4.2 km). Bad Klajnkirhajm je popularan i atraktivan turistički centar, poznat po takmičenjima za FIS svetski kup i posebno pogodan za miran porodični odmor.

  Takođe, ovde možete uživati i u wellness tretmanima i to u termalnim banjama “St. Kathrein” i “Romerbad” (u sklopu kupališta Romerbad usred samog skijališta nalazi se otvoreni bazen sa termalnom vodom). Ukoliko od vašeg zimskog odmora tražite nešto više od samog skijanja, Bad Klajnkirhajm je idealno odredište i za vas.

  Ski centar Matrei nalazi se u Istočnom Tirolu, svega nekoliko kilometara od granice sa Italijom i pripada ski regiji Grossklockner. Smešten u nacionalnom parku Hohe Tauern, na lepoj lokaciji sa predivnim pogledom na planine koje ga okružuju sa jedne strane najviši vrh Austrije Grossglockner (3789 m), a sa druge Grossvenediger (3674 m).

  Pre nekoliko godina, kabinskom žičarom povezana su skijališta Kals am Grosglockner i Matrei i time čini jedinstvenu celinu pod nazivom Großglockner Resort Kals-Matrei. Navedeno skijaško područje prostire se od 925 do 2.621 mnv. Uređene staze, odlična povezanost sistema žičara, a što se tiče zabave na raspolaganju su restorani, après ski barovi, zatim osvetljena staza za sankanje i staze za skijaško trčanje.

  Ski centar Katschberg se nalazi na samoj granici Štajerske i Koruške i zbog svog fun parka idealno je mesto za porodice sa decom.

  Ski centar Nassfeld je jedno od nama najbližih i najpoznatijih austrijskih skijališta. Nalzi se u blizini gradića Hermagor u pokrajini Koruška.

  Posebnost skijališta je ta da se jedan deo staza nalazi u Italiji, a jedan deo u Austriji. Skijalište se otvara početkom decembra i sezona traje do sredine aprila. Staze se prostiru od 610 – 2.020 m n/v. U podnožju ski centra je veliki glvni parking i polazna stanica iz koje kreće i Millenium expres gondola. Vožnja gondolom traje desetak minuta uz dve međustanice.

  Gradić Schladming predstavlja centar skijaške regije Dachstein – Tauern.

 • Svim ljubiteljima zimskih sportova predlažemo, da pored osnovnog putnog osiguranja uzmu i dodatno ski osiguranje koje im za slučaj da dođe do padova i povreda koje zahtevaju odlazak kod lekara, pokriva troškove hitnih medicinskih intervencija i lečenja u inostranstvu.
 • Pored smeštaja u Austriji naša agencija Vam nudi i minibus prevoz na relaciji Beograd – Austrijski ski centri – Beograd.

  Polasci se organizuju na dnevnoj bazi. Putnike preuzimamo sa bilo koje adrese u Beogradu i vozimo do bilo kog hotela ski centara Austrije. Prevoz se obavlja kombijima najnovije generacije koji imaju veliki prtljažni prostor. Prtljag se dodatno ne naplaćuje.

  Minimalan broj putnika, koji je potreban da bi se putovanje realizovalo je 4. Polasci iz Beograda su uglavnom jutarnji (s tim da se mogu organizovati i u drugim terminima ukoliko za tako nešto postoji dovoljno veliko interesovanje). Cena povratne karte iznosi 140€ po osobi.

Nazad na vrh stranice